Obstakels trotseren voor mensen geraakt door kanker

Inschrijving Battle4Life gestart op Wereldkankerdag

Mensen die de diagnose kanker krijgen genezen gelukkig steeds vaker, maar gewoon de draad van het leven weer oppakken is voor velen helemaal niet zo eenvoudig. Gelukkig kun je voor lotgenotencontact, een luisterend oor of behoeftegerichte activiteiten terecht bij Pisa, het Centrum voor leven met en na kanker in Hoorn. Op Hemelvaartsdag organiseert dit IPSO centrum alweer de zesde editie van de Battle4Life. Een sponsor obstaclerun, georganiseerd door vrijwilligers, waarvan de opbrengst geheel ten goede komt aan Pisa. Op Wereldkankerdag, 4 februari, is de inschrijving gestart. Brancheorganisatie IPSO ondersteunt Pisa hierbij met een digitaal platform.

Steeds meer mensen geraakt door kanker

Eén op de drie mensen krijgt in zijn of haar leven kanker. Elke Nederlander krijgt met kanker te maken als naaste, mantelzorger of nabestaande. De gemiddelde vijfjaarsoverleving van kanker is de laatste decennia gelukkig sterk toegenomen en ligt nu op 65%. Het gevolg daarvan is een groeiende groep van ruim 850.000 mensen die leven met of na kanker. Velen van hen kampen met de gevolgen van hun ziekte en behandeling(en).

Centra voor leven met en na kanker

Dit heeft grote impact op emotioneel, maar ook op praktisch vlak, met betrekking tot werk, studie of sociale contacten. Het is van belang dat patiënten, naasten en nabestaanden over hun problemen kunnen praten en adequate hulp krijgen als ze dat wensen. De Centra voor leven met en na kanker bieden (ex)kankerpatiënten, hun naasten en nabestaanden informele psychosociale zorg en ondersteuning. Op een laagdrempelige manier (welkom zonder afspraak of verwijzing) bieden de ruim 4500 gedreven en getrainde vrijwilligers lotgenotencontact, cursussen & workshops, voorlichting & informatie, therapeutische begeleiding, gespreksgroepen en evenementen. Met 81 locaties die actief zijn onder de koepel van brancheorganisatie IPSO is er voor vrijwel iedereen dicht bij huis een centrum te vinden.

Steun dit belangrijke werk

Om dit belangrijke werk te ondersteunen hopen we zoveel mogelijk mensen op de been te krijgen tijdens de Battle4Life om aandacht te vragen voor leven met en na kanker én om een mooi bedrag op te halen. Schrijf je in op https://www.battle4life.nl/ en steun IPSO centrum Pisa.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste nieuws.