Succesvolle Wereldkankerdag

Succesvolle Wereldkankerdag

IPSO is al jaren initiatiefnemer van Wereldkankerdag. De editie van 2020 was een groot succes. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers, evenementen en media-aandacht. Hierdoor konden mensen met kanker en hun naasten de weg vinden naar de juiste zorg of begeleiding. Organisator Lily Nieuwenhuizen vertelt trots: ‘Fantastisch dat al die betrokken regionale omroepen en andere media aandacht besteed hebben aan de evenementen in het land. Naast het delen van de cijfers hebben ze patiëntenverhalen opgehaald bij onder meer inloophuizen en ziekenhuizen en daar prachtige items van gemaakt.’

Er waren mooie activiteiten georganiseerd door de verschillende inloophuizen. Zoals bijvoorbeeld de bus van Huis aan het Water met kankerpatiënten en ervaringsdeskundigen aan boord, die een ‘patient journey’ maakte door Waterland en de Zaanstreek. Tijdens de reis kwam de bus langs allerlei locaties die patiënten bezoeken. Een bijzonder initiatief!

Het Adamas Centrum voor leven met en na kanker gebruikte de dag onder andere om haar in te zamelen voor kinderen met kanker die hun haar verliezen bij chemotherapie. Van het gedoneerde haar worden kinderpruiken gemaakt.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste nieuws.