Hoe is het om kanker te hebben in coronatijd? In deze Q&A geven o.a. KWF Kankerbestrijding, IKNL en IPSO een helder antwoord op prangende vragen.
Mooi artikel over IPSO inloophuizen in Olijfblad 4 2020: 'Bij een inloophuis vind je de andere zorg die vaak noodzakelijk is. Inloophuizen bieden bijvoorbeeld informatie en geven ondersteuning, organiseren allerlei activiteiten en bevorderen het contact tussen mensen die hetzelfde hebben meegemaakt.'
'Bij inloophuizen kun je altijd terecht', In de nieuwste editie van Sterker magazine van KWF staat een mooi drieluik over de IPSO inloophuizen. Er wordt gesproken met een gast, een medewerker en een vrijwilliger.
Leven met kanker in corona tijden, omgaan met veranderingen in de zorg, en het vinden van (veer)kracht in (tijden van) kwetsbaarheid. Welke rol spelen de IPSO inloophuizen hierin?
Door de coronacrisis hebben IPSO inloophuizen het financieel zwaar en dreigt sluiting. Dat het inloophuis moet blijven bestaan, staat als een paal boven water. Help mee een inloophuis bij jou in de buurt te redden. Zodat belangrijke zorg na kanker door kan gaan.
IPSO inloophuizen hebben het financieel moeilijk. Corona trok een streep door veel evenementen waardoor zij geen geld konden ophalen. Samen met IPSO en KWF voeren de inloophuizen nu actie om mensen geraakt door kanker te kunnen blijven ondersteunen.
We zijn trots en blij met de mooie aandacht voor de IPSO inloophuizen tijdens Nederland Staat op tegen kanker door KWF Kankerbestrijding. Bekijk het fragment!
Nu de verspreiding van het coronavirus stabiliseert en de druk op de gezondheidszorg afneemt, is een aantal IPSO inloophuizen sinds 2 juni weer geopend voor mensen geraakt door kanker.
Het IPSO jaarverslag 2019 ‘Op weg naar een sterke keten’ is verschenen. We blikken terug op een succesvol jaar waarin 2 grote projecten in opdracht van het Ministerie van VWS en Zorginstituut Nederland centraal stonden.
IPSO is al jaren initiatiefnemer van Wereldkankerdag. De editie van 2020 was een groot succes. Nooit eerder waren er zoveel deelnemers, evenementen en media-aandacht.
Er zijn ontelbaar veel apps die beweren de gezondheid te verbeteren. Veel apps zijn goedkoop of zelfs gratis, toegankelijk en leuk. Maar welke apps zijn nou echt nuttig en relevant?
Een op de drie patiënten krijgt last van psychosociale problemen. Zorgverleners hebben hier niet altijd tijd en aandacht voor. Dat heeft verschillende redenen.
Ik was verbaasd dat ik niet van het bestaan van de inloophuizen wist. Er zijn er 75 in Nederland en er wordt fantastisch werk gedaan dus ik ben blij dat ik er via GTST mee in aanraking ben gekomen.
Kanker doet veel met je. Patiënten vinden het vaak lastig om over hun klachten en problemen te praten. Of dit nou met hulpverleners of vrienden is. Als hulpmiddel is de praatkaart ontworpen.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste nieuws.