IPSO publiceert regelmatig artikelen, rapporten of video’s over de IPSO centra, projecten, campagnes of onderzoeken. Neem een momentje om te grasduinen door onze interessante publicaties. Van video’s tot onderzoeksrapporten.
Wil je ook iets publiceren over IPSO of de IPSO centra?
Neem voor vragen of interviewverzoeken gerust contact met ons op: info@ipso.nl
IPSO heeft de ANBI-status. Wij zijn een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich nagenoeg geheel inzet voor het algemeen belang.
De Meet & Match is een initiatief van brancheorganisatie IPSO en wordt mogelijk gemaakt door KWF. De M&M komt voort uit een door VWS ondersteund project waarin gesprekken zijn gevoerd met diverse ziekenhuizen. Daaruit kwam het belang van psychosociale zorg sterk naar voren, maar ook hoezeer het een uitdaging is om daaraan voldoende aandacht te besteden binnen de steeds complexer wordende medische zorg.
Sinzer heeft, in opdracht van KWF Kankerbestrijding en in samenwerking met IPSO (Instellingen voor Psychosociale Oncologie), een effectonderzoek gedaan naar de maatschappelijke waarde van IPSO inloophuizen.
Dit e-book bevat informatie die tijdens IPSO-projecten is opgehaald bij ziekenhuizen over samenwerking met IPSO inloophuizen.
In deze publicatie van brancheorganisatie IPSO (zie kader) worden verschillende voorbeelden van samenwerking tussen formele en informele oncologische zorg uiteengezet.
Goede psychosociale zorg voor patiënten die te maken krijgen met ingrijpende somatische aandoeningen, zoals bijvoorbeeld kanker, is van groot belang.
In mei 2015 verscheen er een interview met Sonja Robben (Directeur IPSO) over de Psychosociale zorg voor kankerpatiënten en hun naasten.
Als je een IPSO-huis binnenstapt voel je het meteen: ik ben hier welkom. De warme, huiselijke sfeer waarin je wordt ontvangen door mensen die weten wat de impact van kanker is, voelt als thuiskomen.
Deze kaart helpt je bij het gesprek. Bijvoorbeeld een gesprek met een hulpverlener, iemand van je werk of een vriend of familielid.
Deze animatie brengt het belangrijke werk van de IPSO inloophuizen mooi in beeld.
IPSO inloophuizen kunnen veel betekenen voor mensen met kanker en hun naasten.
Sabine heeft kanker en heeft naast het Centrum voor leven met en na kanker veel steun aan haar man. Ze vertelt hierover tijdens Dag van de Mantelzorg.
Lindy wilde graag in beweging blijven tijdens de behandelingen en volgt yoga bij een IPSO centrum.
In heel Nederland staan de deuren van IPSO inloophuizen open voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden.
Kanker tast je zelfvertrouwen en zelfregie aan. Stef vertelt over zijn bezoeken aan het IPSO centrum.
Wat gebeurt er allemaal in een Centrum voor leven met en na kanker voor mensen met kanker en hun naasten?
In heel Nederland staan de deuren van IPSO inloophuizen open voor (ex-)patiënten, naasten en nabestaanden.
Als de behandelingen zijn afgelopen en je zonder ziekenhuis verder moet, kan het lastig zijn om je leven weer op te pakken.
Tijdens en na een behandeling is het belangrijk zo gezond mogelijk te leven.
Marianne vertelt over het belang van lotgenotencontact bij het IPSO centrum.
Jan bezoekt als nabestaande nog regelmatig het IPSO centrum waar hij al kwam toen zijn vrouw nog ziek was.
Ruim 86% procent van de patiënten met kanker in Nederland ervaart tijdens en na de behandeling klachten en problemen.
Schrijf u in voor onze nieuwsbrief en ontvang regelmatig het laatste nieuws.