ipso logo mobiel
ipso logo header
spacer
Informele zorg, zoals zorg in inloophuizen voor kankerpatiënten en lotgenotencontact, leidt niet alleen tot een hogere kwaliteit van zorg en leven, maar bijvoorbeeld ook tot minder bezoeken aan huisartsen. Ook voorzien inloophuizen in de ondersteuning van mantelzorgers. Dat blijkt uit verkenningen van Avans Hogeschool. Tijdens het congres Waardecreatie Inloophuizen (psychosociale zorg bij kanker) staat de maatschappelijke opbrengst van informele zorg centraal.

Ontdek de potentie van informele zorg op donderdag 13 december, van 14.30 tot 18.00 uur bij Avans Hogeschool in Den Bosch (Onderwijsboulevard 215).

Voor wie?
Dit congres is bedoeld voor iedereen die een belang heeft bij de maatschappelijke opbrengsten van informele zorg in het algemeen en inloophuizen in het bijzonder. Zoals bestuurders en beleidsmakers van ziekenhuizen, gemeenten, zorgverzekeraars en inloophuizen, managers oncologie en huisartsen.

Programma
Het delen van best practices en ervaringen staat centraal. Een expertpanel spreekt zich uit over stellingen, en natuurlijk kunt u zelf deelnemen aan discussietafels.
Keynote speaker Anne Goossensens (leerstoel Informele Zorg Universiteit voor Humanistiek Utrecht) spreekt over de waarde van vrijwilligers, ook in relatie tot kosten en baten. Studenten presenteren de resultaten van hun onderzoeken naar de maatschappelijke waarde, het imago en het aanbod van inloophuizen.

Aanmelden kan online.

Zoek een inloophuis in de buurt

Psychosociale zorg in beeld